Bułka z gorącą czekoladą i pianką
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać kakao w proszku, cukier, mąka ciasto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 380 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme, Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z Pianki i polewą czekoladową, oraz Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z pianki tostowej i polewą czekoladową Słodowaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. Lekko posmaruj galaretkę (Patrz uwagi)sprayem do pieczenia. Wyłożyć papierem do pieczenia i ponownie lekko pokryć sprayem do pieczenia. Pył z 1/4 Puchar kakao w proszku i dotknij równomiernie rozprowadzić; wybić nadmiar.
Przesiać przesianą mąkę tortową, 1/2 szklanki kakao w proszku, 1/2 szklanki cukru i proszek do pieczenia. Przesiać mieszaninę jeszcze raz, a następnie umieścić w dużej misce.
W średniej misce, ubić żółtka, olej, i wanilia z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Dodać do mieszaniny mąki i ubijać razem, aż do połączenia (mieszanina będzie gęsta).
Ubij w gorącej wodzie i wymieszaj na gładką masę.
W oddzielnej czystej, suchej misce, ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, około 2 minut. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i stopniowo dodawaj pozostałą 1/4 szklanki cukru; kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 do 2 minut dłużej. Wymieszać 1/3 białek w ciasto ciasto, aż dokładnie połączone. Gumową szpatułką delikatnie złóż pozostałe białka.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić.
Piec, aż wierzch ciasta będzie blady złoty i lekko sprężyny z powrotem po naciśnięciu na nim, o 15 protokół.
Podczas pieczenia ciasta, kurz czysty, suchy ręcznik kuchenny z pozostałą 1/4 szklanki kakao w proszku.
Poprowadź nóż na brzegach właśnie upieczonego ciasta. Obróć ciasto na przygotowany ręcznik. Zaczynając od krótkiego końca, zwiń ciasto w ręcznik i umieść szew w dół na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 45 minut.
Do nadzienia: po ostygnięciu ciasta połącz wodę i żelatynę w małej misce. Kuchenka mikrofalowa, aż żelatyna rozpuszcza się, około 20 sekund. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 5 minut. Ubić serek śmietankowy, cukier cukierniczy, wanilię, sól i rozpuszczoną żelatynę w dużej misce i średniej prędkości z mocowaniem trzepaczki do lekkiego i puszystego, około 2 minut. Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj śmietanę i ubijaj do włączenia. Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj miękkie szczyty, około 2 minut. Złożyć pianki.
Aby złożyć: rozwiń ciasto, pozostawiając je na ręczniku.
Rozłóż ciasto z nadzieniem z kremu marshmallow, pozostawiając 1/2-calową granicę ze wszystkich stron. Powoli i delikatnie tocz ciasto, tym razem bez ręcznika, zaczynając od krótkiego końca. Odklej pergamin.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż napełnianie jest firma, o 1 godzinę.
Do sosu: przynieść śmietanę i sól do gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu. Ewentualnie krem mikrofalowy w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal.
Umieść czekoladę w średniej misce.
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Wymieszać wanilią i solą.
Roladę pokroić w plasterki i podawać z sosem czekoladowym.