Bułka Z Ciastem Cytrynowym

Bułka Z Ciastem Cytrynowym
Jeśli masz w pobliżu 40 minut do spędzenia w kuchni bułka z cytrynowym ciastem może być spektakularna bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 1g tłuszczu i w sumie 93 kalorii. Ten przepis służy 12. Za 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, soli, cukru i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bułka Z Ciasta Cytrynowego Z Nadzieniem Z Twarogu Cytrynowego, Bułka Z Ciastem Cytrynowym, oraz Bułka Z Ciastem Cytrynowym.

Instrukcje

1
Wyłóż nasmarowany 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia z woskowanym papierem. Nasmaruj papier; odłóż na bok. W dużej misce ubijaj jajka przez 3 minuty. Stopniowo dodawaj cukier; ubijaj przez 2 minuty lub do momentu, gdy mieszanina stanie się gęsta i cytrynowa. Wymieszać z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz suche składniki; złożyć w mieszankę jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Rozłóż ciasto równomiernie na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w temperaturze 375° przez 12-14 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Fajne ciasto na patelni na ruszcie przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Odwróć na ręcznik kuchenny posypany cukrem cukierniczym. Delikatnie zdejmij woskowany papier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
6
Zwiń ciasto w stylu galaretki ręcznikowej, zaczynając od krótkiego boku. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Do nadzienia w małym rondelku wymieszaj cukier, mąkę, jajko, wodę i sok z cytryny. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
9
Rozwiń ciasto; równomiernie rozprowadź nadzienie na cieście do 1 cala. krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Zwiń ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
11
Połóż szew stroną do dołu na półmisku do serwowania. Przykryj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przechowywać w lodówce.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, Jest Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn