Bułeczki Żurawinowo-Pistacjowe
Bułeczki żurawinowo-pistacjowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka prażonych pistacji, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bułeczki Pistacjowo-Żurawinowe, Bułeczki Pistacjowe, oraz Suszone Wiśniowe Bułeczki Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki wymieszać w dużej misce.
Masło pokroić w mieszankę mąki z blenderem do ciasta, aż będzie kruche i mieszanina przypomina mały groszek. Zamrozić 5 minut.
Dodaj 3/4 szklanki plus 2 łyżki. śmietanę, żurawinę i pistacje, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników.
Obróć ciasto na papier woskowy; delikatnie naciśnij lub wklep ciasto w 7-calową rundę (mieszanina będzie krucha).
Pokrój okrągłe na 8 klinów.
Umieść Kliny 2 cale od siebie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Szczotkuj wierzchołki klinów z pozostałymi 2 łyżkami. krem tylko do zwilżenia.
Piec w temperaturze 450 przez 13 do 15 minut lub do złotego koloru.