Bułeczki Wieprzowe Na Parze

Bułeczki Wieprzowe Na Parze
Wieprzowina na parze bułki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mąkę tortową, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze, Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi), oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść stojak żeberek w dużej plastikowej torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Wlać sos hoisin, zamknąć torebkę i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
3
Włóż torebkę do miski i marynuj żeberka w lodówce przez 3 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść żeberka na patelni arkusza wraz z całą marynatą. Przykryć patelnię folią aluminiową, wsunąć do piekarnika i piec, aż mięso łatwo oddzieli się od kości, około 2 godzin. Smażyć je co 30 minut podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij żeberka z piekarnika i pozwól im odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyciągnij żeberko z kości i grubo posiekaj. Następnie, w dużej misce, wrzucić wieprzowinę razem z kapustą i szalotki. Jeśli mieszanka wydaje się zbyt sucha, dodaj trochę więcej sosu hoisin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Zielona CebulaZielona Cebula
KapustaKapusta
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Drożdże posypać ciepłą wodą w małej misce. Po kilku minutach drożdże zaczną się pienić i bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Zrób dobrze w środku suchych składników i dodaj ciepłe mleko, olej rzepakowy i aktywowane drożdże. Wyrobić ciasto, aby uzyskać kudłatą masę. Obróć na mąkę lub blat i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie, miękkie i giętkie, około 5 do 10 minut. Włóż go do lekko naoliwionej miski i obróć go raz, aby pokryć. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto do niezakłóconego wyrośnięcia przez 40 minut do 1 godziny. Masa powinna podwoić objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Aby uformować bułki, wyjąć ciasto z miski i zwinąć je w 1 długą linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Przetnij linę na 12 równych części.
3
Każdy kawałek rolki i odstawić na bok w misce. Za pomocą wałka do ciasta spłaszcz każdą kulkę na 4-calowe okręgi, pozostawiając środek nieco grubszy niż jego krawędzie. Umieść czubatą łyżkę nadzienia na środku każdego dysku i uszczypnij wierzchołki zamknięte do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Ułóż bułki na tacy wyłożonej pergaminem i przykryj je czystym ręcznikiem kuchennym. Alternatywnie, umieść bułki w dużym 3-poziomowym bambusowym parowcu wyłożonym pergaminem, 4 bułki na poziom. Pozostaw bułki na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
5
W międzyczasie napełnij parowiec bambusowy lub ze stali nierdzewnej wodą i zagotuj go.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Wytnij 12 (4-calowych) rund z pergaminu. Gdy gotowy do gotowania, umieścić bułki na pergaminie rund i do parownika.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn