Bułeczki Porzeczkowe
Bułeczki porzeczkowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Mieszanka masła, mleka, niebielonej mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Bułeczki Porzeczkowe, Bułeczki Porzeczkowe, oraz Bułeczki Porzeczkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°. Ułóż pół arkusza patelni z pergaminem.
Mleko i 2 jajka ubić razem w małej misce; odstawić na bok. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól i gałkę muszkatołową przesiać do średniej miski.
Dodać masło i szybko wymieszać, aby pokryć masło mieszaniną mąki. Używając blendera do ciast, pokrój masło na mąkę, skrobając masło z blendera w razie potrzeby, aż mieszanina będzie przypominała grubą bułkę tartą z kawałkami masła wielkości grochu.
Mleko i 2 jajka ubić razem w małej misce; odstawić na bok. Przesiej suche składniki razem do miski wytrzymałego miksera stojącego.
Dodaj masło. Podłącz miskę do miksera i dopasuj ją do uchwytu łopatkowego.
Wymieszać na średnich i niskich prędkościach, aż mieszanina będzie wyglądać Mącznie z kawałkami masła wielkości grochu.
Wymieszać z porzeczkami. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej.
Dodaj mieszaninę mleka, mieszając tylko do momentu, gdy ciasto ledwo się połączy.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą i posypać na wierzchu około 2 łyżki mąki. Ciasto wyrabiamy kilka razy, aż nie przykleja się do powierzchni roboczej. Nie przepracuj ciasta. Powierzchnia zostanie posypana mąką, ale wnętrze ciasta powinno pozostać na mokrej stronie. Delikatnie rozwałkuj ciasto na okrągłą masę o grubości 3/4 cala.
Używając 2,5-calowego karbowanego obcinacza do ciastek, zanurzając obcinacz w mące między cięciami, wyciąć bułeczki (przyciąć prosto w dół i nie przekręcać obcinacza) i umieścić 1,5 cala od siebie na przygotowanej patelni z pół arkusza. Aby uzyskać jak najwięcej ciastek z ciasta, wyciąć bułeczki blisko siebie w koncentrycznych kręgach. Zbierz resztki ciasta, bardzo lekko ugniataj i powtórz, aby wyciąć więcej bułeczek. Powinieneś dostać dwie bułeczki z drugiej partii skrawków.
Posmaruj lekko wierzch bułeczek roztrzepanym jajkiem, nie pozwól, aby jajko spływało po bokach (co hamowałoby dobry wzrost).
Umieść bułeczki w piekarniku i natychmiast zmniejsz temperaturę do 204°.
Piec na złoty kolor, o 20 protokół. Ostudzić na patelni przez kilka minut, następnie podawać na ciepło lub całkowicie ostudzić.
Przedruk za zgodą Sarabeth ' s
Bakery: From my Hands to Yours by Sarabeth Levine with Rick Rodgers, © październik 2010 Rizzoli Nowy Jork