Bułeczki Pistacjowe
Pistacjowe bułeczki to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz proszek do pieczenia, mleko, Prażone pistacje i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bułeczki Żurawinowo-Pistacjowe, Bułeczki Pistacjowo-Żurawinowe, oraz Suszone Wiśniowe Bułeczki Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj 2 3/4 szklanki mąki, mąkę z kaszy mannej, 3/4 szklanki cukru, pistacje, proszek do pieczenia i sól.
1/2 szklanki masła pokroić w kawałki i dodać do miski. Palcami lub blenderem do ciast natrzyj lub pokrój masło, aż mieszanina utworzy grube okruchy.
Dodać 1 1/3 szklanki mleka i skórki z cytryny do mieszaniny mąki i mieszać widelcem tylko do równomiernie nawilżone.
Zeskrobać na posypaną mąką deskę i lekko posypanymi mąką rękami zagniatać, aż ciasto się połączy (będzie lepkie). Podziel na pół i uformuj każdą połowę w kulkę. Poklepać każdą piłkę w 7-calowej rundzie o grubości 1 cala.
Pokrój każdą rundę na sześć równych klinów.
Umieść Kliny 2 cale od siebie na masle 14-na 17-calowej blasze do pieczenia. Żółtko ubić z pozostałymi 2 łyżkami mleka, aby zmiksować.
Wyszczotkuj wierzchy klinów mieszaniną jajek i posyp lekko cukrem.
Piec na środkowej półce w piekarniku konwekcyjnym 375 lub 350, aż bułeczki będą bogato rumiane, około 25 minut.