Bułeczki Kukurydziane Z Ajerkoniakiem Żurawinowym
Bułeczki kukurydziane z ajerkoniakiem żurawinowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Mieszanka ajerkoniaku, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 409 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Bułeczki Kukurydziane Z Żurawiną, Bułeczki Z Ajerkoniakiem, oraz Bułeczki Z Ajerkoniakiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
W misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Masło pokroić za pomocą krajalnicy lub dwóch noży, aż uformują się grube okruchy.
Wymieszać w craisins. Użyj widelca, aby wymieszać ajerkoniak i zrobić lepkie ciasto.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; zanurzyć ręce w mące i zagnieść ciasto około 10 razy. Poklepać ciasto na dysku o grubości około 1/2 cala. Zanurz obcinacz do biszkoptów o średnicy 2 cali w mące i wytnij od 8 do 10 rund.
Umieść rundy około 2 cali od siebie na przygotowanej blasze do pieczenia. Wykorzystaj pozostałe ciasto, wklepując je w mniejszy dysk i ponownie przecinając.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wzrośnie i złoty kolor, o 15 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.