Butterflied, suchy Solankowany pieczony indyk z pieczonymi warzywami korzeniowymi Panzanella

Butterflied, suchy Solankowany pieczony indyk z pieczonymi warzywami korzeniowymi Panzanella
Butterflied, suchy solankowy pieczony indyk z pieczonymi warzywami korzeniowymi Panzanellan to bez nabiału danie główne. Ten przepis zawiera 10 porcji z 727 kalorii, 95g białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i weź ocet jabłkowy, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 99 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 90%, to danie jest ogromne. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Na Sucho Z Solanką, Kurczak Pieczony Na Sucho Z Solanką, oraz Pieczone warzywa korzeniowe Panzanella z pieczoną czerwoną papryką winegret z granatów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku indyka: cztery dni przed podaniem umieść sól, szałwię, tymianek, ziarna czarnego pieprzu i ziele angielskie w młynku do przypraw i pulsuj, aż ziarna pieprzu i ziele angielskie zostaną grubo zmielone, 5 do 6 impulsów. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Połóż indyka piersią do dołu na dużej desce do krojenia z ogonem najbliżej Ciebie. Użyj noża elektrycznego lub wytrzymałych nożyc kuchennych, aby przeciąć jedną stronę kręgosłupa. Odwróć ptaka i odetnij drugą stronę kręgosłupa. Zarezerwuj kręgosłup na Zapasy podrobów. Wyrzuć wszelkie tłuste kieszenie lub nadmiar skóry znajdujący się wewnątrz indyka. Obróć pierś z indyka do góry i użyj pięty dłoni, aby docisnąć obie piersi, aż usłyszysz trzask i ptak lekko się spłaszczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Natrzyj przyprawioną sól po obu stronach indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Umieść indyka na pół arkuszu wyłożonym papierem pergaminowym, piersią do góry z nogami biegnącymi długim bokiem patelni. Przechowywać bez przykrycia w lodówce przez 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wyjmij indyka z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1
Umieść pasternak i brukiew w dużej nieprzywierającej brytfannie, wymieszaj z olejem roślinnym i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2
Umieść jeden stojak na środku piekarnika, a drugi wystarczająco daleko poniżej, aby Brytfanna się zmieściła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Umieść indyka bezpośrednio na środkowym ruszcie piekarnika nogami prostopadłymi do metalowych prętów rusztu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Umieść brytfannę z pasternakiem i brukwią na ruszcie pod indykiem i piecz oba przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Zmniejsz ciepło do 350 stopni F.
7
Dodaj czerwoną cebulę do pieczonych warzyw i wymieszaj, aby połączyć. Kontynuuj pieczenie zarówno warzyw, jak i indyka, aż termometr z sondą włożony do najgrubszej części piersi zarejestruje 155 stopni F, dodatkowe 40 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Wyjmij indyka z piekarnika na stojak chłodzący ustawiony w pół blachy i odpocznij przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodaj brukselkę, kostki chleba i czosnek do pieczonych warzyw, wymieszaj do połączenia i piecz przez dodatkowe 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
10
Wyjmij warzywa z piekarnika i natychmiast przełóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Wlej ocet jabłkowy do ciepłej brytfanny, wymieszaj i zeskrob z patelni zarumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
12
Sałatkę polać mieszanką octu, dodać tymianek i wymieszać. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
13
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
14
Pokrój indyka nożem elektrycznym i podawaj z panzanellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W99 hrs, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia46
Magazyn