Burrito z kurczaka z salsą z czarnej fasoli i Pepper Jack
Przepis Burritos z kurczaka z Salsan z czarną fasolą i pieprz Jack może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 45 minut. Na 2,37 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sok z limonki, świeżo zmielony pieprz, szalotki w tym szczyty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Kukurydza, czarna fasola i pieprz Jack Burritos, Burritos z kurczaka z serem i salsą z Czarnej Fasoli, oraz Burrito z kurczakiem i czarną fasolą z salsą ananasową z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połączyć fasolę, szalotki, sok z cytryny, kminek i 1/4 łyżeczki soli.
Pierś z kurczaka natrzeć proszkiem chili, pieprzem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Gotować kurczaka na umiarkowanym ogniu przez 5 minut. Włączyć i gotować, aż brązowy i po prostu zrobić, 4 do 5 minut dłużej.
Wyjąć, pozostawić kurczaka na kilka minut, a następnie pokroić.
Umieść jedną czwartą sera w linii w pobliżu jednej krawędzi każdej tortilli. Top ser z jedną czwartą salsy z czarnej fasoli, a następnie z jedną czwartą plasterków kurczaka.
Zwiń burritos i zawiń każdy w folię.
Piec je, aż ser topi się, o 15 protokół.
Propozycje Menu: Udekoruj swoje burrito kwaśną śmietaną lub salsą, jeśli chcesz. Pokrojone pomidory lub ryż będzie dobre przystawki.
Do-Ahead Wskazówka: Można złożyć burritos z wyprzedzeniem i piec je tuż przed podaniem. Jeśli były w lodówce, dodaj około pięciu minut do czasu pieczenia.
Rekomendacja wina: z gorącem z sera, trzymaj się z dala od poważnych, wysokoprocentowych i nisk kwasowych win. Spróbuj białego z chłodniejszego obszaru uprawy, takiego jak riesling z regionu Finger Lakes w Nowym Jorku lub białego z regionu Alto Adige we Włoszech. Zimne piwo to świetna alternatywa.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.