Burnt-Sugar Brûlée
Burnt-Sugar Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 4G białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka śmietany do ubijania, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Burnt-Sugar Brûlée, Burnt Sugar Cake, oraz Palone Lizaki Cukrowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieść sześć 1/2 szklanki ramekinów lub sufletów w metalowej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Połącz 1/2 szklanki cukru i 1 łyżkę wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop jest głęboki bursztynowy kolor i po prostu zaczyna pachnieć lekko spalony, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, o 5 protokół. Powoli dodawać śmietanę( mieszanina energicznie bąbelkuje); mieszać na małym ogniu, aż wszelkie kawałki karmelu rozpuszczą się i mieszanina będzie gładka.
Zdjąć z ognia. Lekko schłodzić.
Połącz żółtka, wanilię i sól w średniej metalowej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina będzie blada, około 3 minut. Stopniowo dodawać mieszankę śmietany i ubijać aż do wymieszania. Podzielić mieszaninę między ramekiny (ramekiny nie będą pełne).
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Piec, aż krem są tylko ustawić, o 45 protokół.
Wyjąć ramekiny z patelni; lekko ostudzić. Schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia.
Każdy krem posypać 1 łyżeczką cukru. Broil aż cukier topi się i jest złoty brąz, obracając blachę do pieczenia w razie potrzeby i uważnie obserwując, aby uniknąć spalania, o 3 protokół. Schłodzić kremy co najmniej 30 minut i do 2 godzin.