Burnt Caramel Budyń
Burnt Karmel Pudding może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 5G białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Burnt Caramel Budyń, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Palone Lody Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 149°.
Śmietanę wlać do małego rondla. Podziel waniliową fasolę i zeskrobuj nasiona na śmietanę; wrzuć tam też zeskrobaną kapsułkę. Włączyć ciepło do niskiego, aby delikatnie ogrzać krem.
Pozostały cukier i 1 1/2 łyżki wody wlać do rondla o grubym dnie, ustawić na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści. Następnie podgrzać do wysokiej temperatury i pozostawić płynny bąbelek-nie mieszać, po prostu od czasu do czasu obracać patelnię-aż zmieni kolor na ciemny bursztyn. Trwa to około 4 minut, ale obserwuj uważnie, ponieważ dzieje się to szybko. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Poruszając się szybko, wyłowić wanilię z kremu (opłucz go i zachowaj na inne użycie) i powoli wymieszać ciepły krem z karmelem. Gdy dojdzie do wrzenia (stanie się to szybko), usuń z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia przez około 10 minut.
Żółtka ubić z cukrem i szczyptą soli morskiej w średniej misce.
W żółtka ubić trochę śmietany i karmelu, następnie stopniowo ubijać resztę, aż do momentu, w którym wszystko się włączy.
Odcedź mieszaninę do dzbanka lub dużej miarki i wlej ją do czterech 6-uncjowych ramekinów (patrz wskazówki i techniki).
Umieścić ramekiny w płytkiej patelni do pieczenia wypełnionej do połowy zimną wodą. Jeśli lubisz karmel trochę słony, jak ja, posypać kilka ziaren soli morskiej na wierzchu każdego budyniu. Gotować przez 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut, aż tylko ustawić.
Schłodzić puddingi przez co najmniej 3 godziny; ale najlepiej jest, jeśli można schłodzić je przez noc.
Podawać ze świeżo bitą śmietaną.
"Użyłem starych kubków budyniowych, które zawierają około 5 uncji, ale ramekiny 6 uncji powinny być w porządku."Co społeczność powiedziała:woodside:" tylko odpowiednia ilość bogatego, ultrasmooth i kremowego. Proste i zdecydowanie godne gości.Gratulacje, Midge...Taki elegancki przepis, z dokładnie pięciu składników! Super!"perfectchaos:" Dziękuję, Midge, za tę zabawną ofertę; i białe-knuckled podczas cukru brązowienia, tylko wirowanie patelni od czasu do czasu, ale masz całkowitą rację z 4-minutowym przedziale czasowym. Wszystko było tak proste, a krem ma niesamowitą głębię smaku wykończenia!"
Przedruk za zgodą the Food 52 Cookbook Volume 2 przez Amanda Hesser i Merrill Stubbs, © 2012 William Morrow