Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj birmańskiej sałatki z melonem Gin Thoke. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 808 kalorii, 22g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, sok z limonki, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Birmańska Susan Feniger Gin Thoke Melon, Burmańska Sałatka z melona z sezamowo-imbirowym winegretem, oraz Kazun Ywek Thoke (Sałatka Z Rukoli) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zacznij od cięcia melonów: odciąć skórkę wszystkich 3 melonów, usunąć nasiona i pokroić miąższ w 1/2-calową kostkę. Umieść wszystkie pokrojone w kostkę melona w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melon
Nasiona
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
2
W osobnej misce połączyć imbir, nasiona sezamu, sok z limonki, sos sojowy, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Sok Z Limonki
Oliwa Z Oliwek
Sos Sojowy
Imbir
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Dobrze wymieszać i zalać melonem. Wrzucić, i niech marynować w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania reszty sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melon
4
Umieść soczewicę i 4 szklanki zimnej wody w małym rondlu ustawionym na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia, o 5 protokół. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodać 1 łyżeczkę soli i gotować przez 5 minut, lub do soczewicy są miękkie, ale nie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Sól
6
Odcedzić, spłukać zimną wodą do schłodzenia, a następnie wymieszać z mieszaniną melona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melon
Woda
7
Połączyć kokos, orzeszki ziemne, wapno kaffir, Pozostałe 1 łyżeczka cukru, pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek, i pozostałe 1/4 łyżeczka soli w dużej patelni sauté. Toast mieszaniny orzeszków ziemnych na średnim ogniu, mieszając go stale, aż kokosowe i orzeszki ziemne mają tosty, nieco nierównomiernie, do złotego brązu, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Kokos
Orzeszki Ziemne
Cukier
Tosty
Wapno
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
9
Tuż przed podaniem, dodać mieszaninę orzeszków ziemnych do mieszaniny melona i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Ziemne
Melon
10
Podawać w dużej misce, najlepiej w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
* Młody imbir: znaleziony w Azji, Młody imbir ma bardzo białą, prawie przezroczystą skórę, z końcami korzeni, które są zabarwione na różowo. Dzięki soczystemu miąższowi i bardzo niewielkiej liczbie włókien idealnie nadaje się do jedzenia na surowo. Smak jest delikatniejszy i łagodniejszy niż dojrzały imbir. ** Kaffir lime leaf: ciernisty krzew z aromatycznymi liśćmi w kształcie klepsydry, wspólny dla Azji Południowo-Wschodniej, kaffir lime ma intensywny i niepowtarzalny pieprzowo-limonkowy smak. Jest również nazywany "wapnem kieffera", "makrutem" lub " magroodem."Jeśli nie możesz go znaleźć, możesz zastąpić startą skórkę z limonki.
Smak podróży Susan feniger znajduje odzwierciedlenie w menu na ulicy Susan feniger (Hollywood) i trzech restauracjach Border Grill (Los Angeles, Santa Monica i Las Vegas) oraz ciężarówce Border Grill i kiosku, którego jest współwłaścicielem z Mary Sue Milliken. Feniger, pionierka w food TV z Food Network ' s Too Hot Tamales (1995-99), ostatnio pojawiła się w drugim sezonie Top Chef Masters. Uliczne jedzenie Susan Feniger, napisane wspólnie z Kajsą Algerem i Liz Lachman, jest jej szóstą książką.