Burgery z pieczarkami portobello
Portobello Mushroom Burgers to danie główne wegetariańskie laktoovo . Jedna porcja zawiera 462 kalorie , 16 g białka i 23 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,49 USD za porcję. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to niedrogi przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką czosnek, kapelusze pieczarek portobello, liście sałaty i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Vegan Stuffed Portobello Mushroom over Quinoa , Portobello Baked Eggs i BBQ'd Portobello Sliders .
Instrukcje
W zamykanym plastikowym woreczku wymieszaj 1/4 szklanki oleju i 2 łyżki octu; dodaj plasterki cebuli. Zamknij woreczek i obróć, aby pokryć; marynuj przez 30 minut. W międzyczasie w małej misce wymieszaj czosnek, bazylię i pozostałą oliwę.
Posmaruj obie strony kapeluszy pieczarek i odstaw.
W małym rondelku zagotuj miód i pozostały ocet; gotuj przez 5 minut lub do zgęstnienia. Odstaw.
Odcedź i usuń marynatę z cebuli. Używając szczypiec z długimi uchwytami, zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj cebulę i pieczarki na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 10-12 minut lub do miękkości, często obracając.
Podawać w bułkach z sałatą, pomidorem i mozzarellą.
Skropić pozostałym sosem balsamiczno-miodowym.