Burgery z kurczaka po prowansalsku z polewą pissaladiere
Prowansalskie burgery z kurczakiem z polewą pissaladiere zajmują około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,82 USD za porcję. To danie główne ma 812 kalorii , 52 g białka i 47 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup pastę z anchois, oliwki, chipsy ziemniaczane i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczane przez Foodnetwork. Niewielu osobom naprawdę podobało się to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest świetne.Alouette Crumbled Goat Cheese Provencal Mini Tacos , Guf" Danish Ice Cream Topping i Blueberry Muffins With Streusel Topping są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj cebulę do patelni, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 20 minut, aż się skarmelizuje, następnie dodaj oliwki i pastę z anchois i smaż przez kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pasta Anchois
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Zdjąć z kuchenki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Podczas gdy cebula się gotuje, wymieszaj kurczaka z ziołami prowansalskimi, nasionami kopru włoskiego, skórką cytrynową, czosnkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bułka Tarta, Kilka Garści
Srebrne Nonpareile
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-wysokim ogniu. Uformuj 4 kotlety i smaż 6 minut z każdej strony. Rozpuść ser szwajcarski na każdym burgerze w ciągu ostatnich 2 minut smażenia. Luźno przykryj burgery folią, aby rozpuścić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
Smażone Krewetki
7
Podawaj burgery w bułkach z dodatkiem sałaty i karmelizowanej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana Cebula
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym