Burger z grilla w domu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc wypróbuj w domu burgera z kiełbasą cętkowaną świnię. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Jeśli masz mostek wołowy, chuck gulasz mięso, ser roquefort, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bill ' s Oz-ified Chia Burger With Acai Special Sauce, Spicy Home, Aloo Tikki Burger / jak zrobić Aloo Tikki burger w domu, oraz Cętkowany Pies.
Instrukcje
Umieść wał paszowy, ostrze i 3/8-calową płytę szlifierską maszynki do mięsa w zamrażarce na co najmniej 30 minut przed szlifowaniem.
Połącz dobrze schłodzone mięso w dużej misce i zmiel, przechodząc przez młynek dwa razy, ponownie schładzając Młynek i mięso między mieleniem, jeśli to konieczne (tj. jeśli tłuszcz zacznie rozmazywać).
Rozłóż mięso na blasze i umieść w zamrażarce, aż stanie się twarde i zacznie zamarzać, ale nadal plastyczne, około 15 minut. Pracując w czterech partiach, zmiel mięso w 12-kubkowym robocie kuchennym, przetwarzając 8-10 jednosekundowych strąków, w razie potrzeby rozdzielając mięso między strąki.
Przenieść partie do dużej miski i połączyć.
Formuj mięso na cztery paszteciki, około 4 1/2 cala szerokości i 1 cala wysokości, czyniąc lekką depresję w środku każdego patty.
Lekki duży rozrusznik kominowy wypełniony węglem drzewnym (5-6 kwarty, około 100 brykietów) i palić, aż węgle zostaną pokryte cienką warstwą szarego popiołu, około 20 minut. Puste węgle i równomiernie rozprowadzić na połowie rusztów. Umieść ruszt grillowy na grillu, przykryj grill i podgrzewaj, aż ruszt będzie gorący, około 5 minut. Scrub grill Wyczyść szczotką do grilla w razie potrzeby. Przyprawić burger paszteciki obficie solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Umieścić na gorącej stronie grilla i gotować przez 1 minutę. Flip hamburgery i gotować przez 1 minutę dłużej. Odwróć hamburgery ponownie, dostosowując się w razie potrzeby, aby stworzyć krzyżowy wzór grilla na pierwszej stronie. Gotować przez 1 minutę dłużej. Odwróć ponownie, dostosowując w razie potrzeby, aby utworzyć krzyżowy wzór grilla na drugiej stronie i gotuj przez 1 minutę dłużej.
Przenieś hamburgery na chłodną stronę grilla, przykryj i gotuj do uzyskania pożądanej temperatury, około 1 minuty dla rzadkich (120°F na termometrze natychmiastowego odczytu) lub 2 1/2 minuty dla medium (140 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu).
Przenieść hamburgery do deski do krojenia, top każdy z 2 uncji sera Roquefort, namiot luźno z folią, i pozostawić do odpoczynku 5 minut.
Tymczasem przeciąć bułki na pół. Tosty Wyciąć Boki na gorącej stronie grilla, naciskając delikatnie, aż powstaną złocisto-brązowe ślady grilla, około 45 sekund do 1 minuty.
Przenieść dno bułki do chłodnej strony grilla, aby utrzymać ciepło. Grzać górne boki górnych bułek nad gorącą stroną grilla, naciskając bułki na ruszty do grilla, aby utworzyć krzyżowy wzór grilla w sumie około 1 minuty.
Umieścić hamburgery na dnie kok, top z kok tops, i podawać natychmiast.