Buraki (Wegańskie, Kiełbasa Bezglutenowa)

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać buraki (Wegańskie, kiełbasa bezglutenowa) spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 211 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, borowiki, przetartą szałwię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bezglutenowe wegańskie Brownies orzechowe i owsiane (wegańskie, bezglutenowe, bez ziarna, bez mąki, bezmleczne, bez cukru rafinowanego), Pieczone Chipotle słodkie ziemniaki i cukinia placki (wegańskie, bezglutenowe) z domowej pikantnej musztardy miodowej (bezglutenowe z opcją wegańską), oraz T. V. P. Kiełbasa Kruszy (Wegetariańskie / Wegańskie / Bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby umieść w małym rondlu i dodaj 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia i niech gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową i dobrze je opłukać i odstawić. Przecedzić bulion przez filtr do kawy lub drobne sito i zarezerwować go do późniejszego użycia. (Resztki bulionu grzybowego można wykorzystać w każdym przepisie, który wymaga bulionu warzywnego.) Podczas gotowania grzybów włóż orzechy do robota kuchennego i pulsuj, aby drobno posiekać. Nie przesadzaj-chcemy drobno posiekanych orzechów, a nie proszku orzechowego.
Umieść orzechy w dużej misce do mieszania. Buraki obrać i pokroić w kostkę.
Dodaj go do robota kuchennego wraz z zastrzeżonymi grzybami, czosnkiem i cebulą i pulsuj, aby grubo posiekać.
Dodać ciecierzycę i wszystkie pozostałe składniki i kilka razy pokroić ciecierzycę, ale nie zamieniać jej w pastę. Wszystkie poszczególne składniki powinny być rozpoznawalne.
Dodaj zawartość procesora do orzechów i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, dodaj łyżkę zarezerwowanego bulionu grzybowego. Pozostawić mieszaninę do odpoczynku podczas podgrzewania piekarnika do 177° i linii blachy do pieczenia z pergaminem. Za pomocą łyżki lub miarki cookie, odmierz się czubatą łyżkę " ciasta."Za pomocą wilgotnych rąk uformuj ją w kulkę, lekko ściskając, aby ją zagęścić. Jeśli ciasto wydaje się zbyt suche, dodaj dodatkowy bulion (nie powinno to być konieczne–nie chcesz, aby ciasto było zbyt mokre).
Umieść kulkę na wyłożonej blasze do pieczenia i powtórz z pozostałym ciastem. Powinieneś być w stanie zrobić około 18-22 piłek. Jeśli chcesz, spłaszczyć niektóre kulki do wykorzystania w kanapkach lub na pizzy.
Piec, aż kulki są brązowe i lekko chrupiące na zewnątrz, o 35 protokół. (Spłaszczone kulki zajmie trochę mniej czasu.) Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed podaniem.