Buraki o tropikalnych smakach
Buraki o tropikalnych smakach to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, świeżego mleka kokosowego, liści curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Buraki Harvard (Buraki Czerwone Słodko-Kwaśne), Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, oraz Hummus (cztery smaki).
Instrukcje
Pokrój je w paski julienne, najpierw cienko je krojąc, a następnie przecinając w paski o szerokości cala. Odstawić.
Umieść ciężki garnek z ciasną pokrywką na średnim ogniu.
Dodać olej, a gdy jest gorąco, dodać 4 liście curry, mielone chiles, i szalotki. Gotować od 2 do 3 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać buraki i wymieszać, następnie dodać ocet, sól i cukier i wymieszać i obrócić, aby dobrze wymieszać. Podgrzać do wysokiej temperatury i smażyć przez 2 do 3 minut. Buraki wydzielają trochę płynu podczas gotowania.
Połowę mleka kokosowego wymieszać z wodą, następnie dodać do garnka i doprowadzić do energicznego wrzenia. Dobrze wymieszać, przykryć szczelnie, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki są po prostu miękkie, o 20 protokół lub tak. Sprawdź poziom wody po 10 minutach gotowania i dodaj trochę więcej, jeśli jest prawie suchy.
Dodaj pozostałą filiżankę mleka kokosowego i pozostałe liście curry. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 2 do 3 protokół.
Zdjąć z ognia i smak przypraw.
Posypać grubą solą, jeśli chcesz.
Przełożyć do naczynia i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Marchew o tropikalnych smakach: ta sama metoda i aromaty mogą być używane do gotowania marchwi. Marchew obrać i pokroić w julienne. Postępuj zgodnie z powyższymi instrukcjami, ale zmniejsz ocet do 2 łyżeczek i cukru do łyżeczki. Ugotowaną marchewkę udekorować posiekanymi liśćmi kolendry.
Wstępnie gotowane buraki o tropikalnych smakach: możesz zrobić szybką (10-15 minut) wersję tego dania za pomocą 2-3 szklanek posiekanych, już ugotowanych i obranych buraków, teraz dostępnych w wielu sklepach spożywczych. (Buraki konserwowe nie są substytutem.) Pokroić buraki w kostkę wielkości kęsa. Wszystkie pozostałe składniki pozostają takie same, z wyjątkiem tego, że mleko kokosowe powinno być zredukowane do filiżanki. Postępuj zgodnie z instrukcjami powyżej, ale dodać wszystkie liście curry z chiles. Buraki podsmażyć tylko przez minutę, a po dodaniu płynu buraki dusić tylko przez 5-10 minut, częściowo przykryte.
Przenieść do płytkiej miski, smak przyprawy, i dostosować, jeśli chcesz.
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;