Burak i Jícama na endywii z sosem jogurtowym czosnkowym

Burak i Jícama na endywii z sosem jogurtowym czosnkowym
Beet and Jícaman on Endive with Garlic Yogurt Dressing might be a good recipe to expand your Hor d ' oeuvre recipe box. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 29 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Mieszanka octu z czerwonego wina, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Beet And Jícaman On Endive With Garlic Yogurt Dressing, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i Jicamy z sosem z orzechów makadamia, oraz Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods).

Instrukcje

1
Jogurt odcedzić na dużym sitku wyłożonym podwójną grubością gazy, schłodzony, co najmniej 8 godzin. Wymieszać odsączony jogurt z czosnkiem, miętą i solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Buraki owinąć w folię i piec w środku piekarnika 1 1/4 godziny, lub do miękkości po przekłuciu nożem. Fajne buraki. Buraki obrać i pokroić w 1/4 cala kostkę. Wymieszać z cukrem, skórką, sokiem pomarańczowym, octem, olejem, koprem włoskim i solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
OcetOcet
Koper WłoskiKoper Włoski
BurakBurak
CukierCukier
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Sok z cytryny wymieszać w dużej misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyciąć końce z endywii i oddzielić na liście. Moczyć w wodzie cytrynowej 10 minut, aby endywia nie odbarwiała się.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
CytrynaCytryna
WodaWoda
5
Odcedzić i osuszyć.
6
Rozłóż sos na każdym liściu i łyżką sałatki z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
BurakBurak
1
* Możesz zrobić opatrunek 2 dni wcześniej i schłodzić go, przykryty.* Buraki mogą być pieczone, a buraki i jícama pokrojone w kostkę, 1 dzień wcześniej. Ale przechowywać oddzielnie, schłodzone, w zamykanych plastikowych torbach.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia4
Magazyn