Burak i Jícama na endywii z sosem jogurtowym czosnkowym
Beet and Jícaman on Endive with Garlic Yogurt Dressing might be a good recipe to expand your Hor d ' oeuvre recipe box. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 29 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Mieszanka octu z czerwonego wina, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Beet And Jícaman On Endive With Garlic Yogurt Dressing, Sałatka z buraków, kopru włoskiego i Jicamy z sosem z orzechów makadamia, oraz Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods).
Instrukcje
Jogurt odcedzić na dużym sitku wyłożonym podwójną grubością gazy, schłodzony, co najmniej 8 godzin. Wymieszać odsączony jogurt z czosnkiem, miętą i solą do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Buraki owinąć w folię i piec w środku piekarnika 1 1/4 godziny, lub do miękkości po przekłuciu nożem. Fajne buraki. Buraki obrać i pokroić w 1/4 cala kostkę. Wymieszać z cukrem, skórką, sokiem pomarańczowym, octem, olejem, koprem włoskim i solą do smaku.
Sok z cytryny wymieszać w dużej misce z zimną wodą.
Wyciąć końce z endywii i oddzielić na liście. Moczyć w wodzie cytrynowej 10 minut, aby endywia nie odbarwiała się.
Rozłóż sos na każdym liściu i łyżką sałatki z buraków.
* Możesz zrobić opatrunek 2 dni wcześniej i schłodzić go, przykryty.* Buraki mogą być pieczone, a buraki i jícama pokrojone w kostkę, 1 dzień wcześniej. Ale przechowywać oddzielnie, schłodzone, w zamykanych plastikowych torbach.