Bulion Cielęcy
Cielęcina bulion może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka skrawków wołowiny, olej canolan, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Spróbuj Bulion Cielęcy, Bulion cielęcy, oraz Bulion Cielęcy Brązowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapas jest coś, co robię pierwszą rzeczą, kiedy mam dzień gotowania.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ułóż kości cielęce i skrawki w jednej warstwie na 2 lub 3 arkuszach do pieczenia wyłożonych folią.
Umieść tace w piekarniku i gotować, aż Kości brązowy, 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzać dużą patelnię i dodać 1 łyżkę oleju. Kiedy zaczyna lekko palić, dodaj 2 połówki cebuli, ściąć bok w dół. Chcemy, żeby stały się czarne.
Połączyć pozostałe pokrojone cebulę, marchew i seler. Gdy miąższ połówek cebuli stanie się czarny, usuń je z patelni.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju i wymieszać z warzywami. Doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, około 5 do 8 minut.
Gdy kości są prażone i rumiane, odcedzić nadmiar tłuszczu i dodać do dużego garnka. Przykryć zimną wodą (Ciepła woda sprawia, że mętny wywar) i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniż ciepło i użyj kadzi, aby usunąć pianę lub zanieczyszczenia z góry.
Dodaj warzywa, gazę zawierającą tymianek, liście laurowe i czarny pieprz oraz połówki czarnej cebuli (która doda smaku i wzbogaci kolor). Wymieszać z szczyptą soli, następnie zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 6 do 8 godzin.
Odetnij ciepło i pozwól odpocząć czasowi. Spróbuj! Jeśli smakuje wodnisto lub ma nierozwinięty smak, gotuj go dłużej! Zrobiłem Zapas, który trwał od 12 do 16 godzin, aby dojść do skutku.
Odcedzić wywar i odstawić do garnka. Delikatnie gotować na wolnym ogniu na małym lub średnim ogniu, aby zmniejszyć i zintensyfikować smaki. Użyj kadzi do odtłuszczania wszelkich zanieczyszczeń w miarę zmniejszania zapasów. Schłodzić i zużyć natychmiast lub zamrozić do późniejszego użycia.