Bulgur Pilaf
Bulgur Pilaf może być tylko przystawką, której szukasz. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 187 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, rosół z kurczaka, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pilaw Bulgur Z Zieloną Soczewicą, Podany Z Karmelizowaną Cebulą-Mercimekli Bulgur Pilavi, Bulgur Pilaf, oraz Bulgur Pilaf Z Brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Migdały gotować w oleju 2 do 3 minut, stale mieszając, aż złoty kolor będzie brązowy.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju, cebula i marchew na patelni. Gotować około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Wymieszać bulion, bulgur i pieprz cytrynowy przyprawy soli.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 minut lub do momentu, gdy bulgur będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać z migdałami i pietruszką.