Budyń wiejski z sosem karmelowym Brandy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj budyniu wiejskiego z sosem karmelowym Brandy. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 42 centów za porcję. Mieszanka soli, jajka, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Brandy-Sos Karmelowy, Świąteczny budyń z sosem Brandy, oraz Świąteczny budyń z sosem Brandy.
Instrukcje
Ciasto: Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól i odstaw na bok. Tłuszcz i mąka 9-na 9-calowe naczynie do pieczenia i odstawić.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, masło śmietankowe na średniej prędkości, aż będzie lekkie i miękkie, około 3 minut.
Stopniowo dodawać cukier, następnie dodawać jajko, mieszając aż do połączenia, około 15 sekund. Zmniejsz prędkość do niskiej, a następnie z uruchomioną maszyną, na przemian dodaj mieszankę mleka i mąki, w trzech partiach, zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby, aż do pełnego włączenia. Wymieszać wanilią i wlać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec, aż wierzch ciasta jest jasny złoty brąz i tester ciasto wychodzi czysty, o 35 protokół.
Przenieś do stojaka chłodzącego drut i pozostaw do ostygnięcia co najmniej 10 minut.
Do sosu: wytrzeć miskę miksera stojak. Masło krem na średniej prędkości do lekkiego i miękkiego, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo dodawaj cukier. Powoli mieszać w brandy.
Dodać żółtka i śmietanę, ubijając aż do połączenia.
Przenieść mieszaninę do podwójnego kotła i gotować na gorącej wodzie ubijając stale, aż będzie lekki i gładki, 7 do 10 minut.
Usuń mieszaninę brandy z ognia. Dokładnie wyczyść miskę miksera stojaka i przymocuj głowicę trzepaczki. Ubij białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty, około 2 minut.
Wlać mieszankę brandy na białka, a następnie szybko ubić razem. Używając drewnianego szaszłyka, wbij 50 do 60 otworów w powierzchnię ciasta,a następnie pokrój, aby podać.
Polać ciasto sosem i podawać natychmiast.