Budyń Waniliowo-Bananowy
Pudding waniliowo-bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jeśli masz banany, waniliowe ciasteczka waflowe, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń bananowy z kruszonką waniliową, Budyń bananowy z domowymi waflami waniliowymi, oraz Brandowany budyń z kremem waniliowo-bananowym w czekoladowych miseczkach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 4 szklanki mleka w dużym rondlu na średnim ogniu, aż do gotowania na parze.
W dużej misce ubić cukier, skrobię kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli.
Ubij żółtka i pozostałą 1/2 szklanki mleka.
Połowę gorącego mleka ubić na gładką masę jajeczną, a następnie stopniowo ubić masę jajeczno-mleczną na patelnię. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje. Kontynuuj ubijanie, aż zagęści się do konsystencji przypominającej pudding, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Lekko ostudzić, kilka razy mieszając, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Umieść kawałek folii bezpośrednio na wierzchu budyniu i przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie i zgęstnieje, około 4 godzin.
Godzinę przed podaniem energicznie ubić budyń, aż będzie gładki i kremowy. Delikatnie złożyć 3/4 pokrojonych bananów. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę. Złóż wafle waniliowe, łyżka budyniu do sześciu do ośmiu pojedynczych filiżanek i top z pozostałych plasterków banana.