Budyń Rocky Road
Budyń Rocky Road może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz orzechy włoskie, żółtka, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Budyń Rocky Road, Light Rocky Road Pudding, oraz Frozen Rocky Road Pudding dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 4 szklanki mleka w dużym rondlu na średnim ogniu, aż do gotowania na parze.
W dużej misce ubić cukier, skrobię kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli.
Ubij żółtka i pozostałą 1/2 szklanki mleka.
Połowę gorącego mleka ubić do masy jajecznej, aż będzie gładka, a następnie stopniowo ubić masę jajeczno-mleczną do rondla. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje. Kontynuuj gotować, stale ubijając, aż zagęści się do konsystencji przypominającej kałużę, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Lekko ostudzić, kilka razy mieszając, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Umieść kawałek folii bezpośrednio na wierzchu budyniu i przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie i zgęstnieje, około 4 godzin.
Przed podaniem energicznie ubić budyń, aż będzie gładki i kremowy. Delikatnie złożyć pianki, orzechy włoskie i chipsy czekoladowe. Łyżka budyniu do sześciu do ośmiu pojedynczych filiżanek i top z więcej czekolady.