Budyń Mandarynkowy Pomarańczowy
Pomarańczowy Pudding mandarynkowy może być tylko deser szukasz. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 191 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, dobrze schłodzonej ciężkiej śmietany, skórki pomarańczowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Spróbuj Budyń Mandarynkowy Pomarańczowy, Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną, oraz Sernik Czekoladowo-Pomarańczowy Z Polewą Pomarańczowo-Mandarynkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skrobię kukurydzianą, 1/2 szklanki cukru i szczyptę soli ubić w 11/2-kwartowym ciężkim rondlu, następnie ubić sok na gładką masę. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, a następnie gotować, stale ubijając, aż zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Wyjąć z ognia i ubić w maśle i skórce, a następnie przenieść budyń do metalowej miski. Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i często mieszać do zimna, o 10 protokół. Łyżkę do szklanek na blasze do pieczenia i schłodzić, przykryte, 10 minut.
Śmietanę ubić z pozostałymi 2 łyżeczkami cukru, aż będzie miękka.
Podawać puddingi posypane śmietaną.