Budyń Malinowo-Czekoladowy
Budyń malinowo-czekoladowy wymaga ok. 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 402 kalorie, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.11 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Mieszanka wody, cukru, dżem malinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Malinowy Budyń Czekoladowy Pops, Ciasto Czekoladowo-Malinowe Budyniowe, oraz Budyń Chlebowy Czekoladowo-Malinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem mleko, cukier, kakao, skrobię kukurydzianą i sól w średniej wielkości ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotuj, stale ubijając, 5 minut lub aż mieszanina będzie gorąca. Stopniowo ubijać 1/3 szklanki gorącego mleka w jajku.
Miksturę jajek ubić na pozostałą gorącą masę mleczną.
Gotować, ubijając stale, 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Wymieszać wanilią.
Wlać mieszaninę do szklanej miski.
Na ciepłą mieszaninę nałożyć folię o dużej wytrzymałości (aby zapobiec tworzeniu się folii) i schłodzić 2 godziny lub aż pudding będzie całkowicie chłodny.
Mikrofalówka dżem malinowy w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 30 sekund lub do stopienia. Łyżka 1 Łyżka. roztopiony dżem na dno każdego z 5 pojedynczych dań do serwowania, a na wierzch każdy z 1/2 szklanki budyniu i 1 łyżka. bitą polewą. Wymieszać 1 łyżeczkę. wody do pozostałego roztopionego dżemu, i mżawka 1/2 tsp. na każdym budyniu wymieszać dżem z bitą polewą.
Dekorować, w razie potrzeby.