Budyń Czekoladowo-Kardamonowy
Pudding czekoladowo-kardamonowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka batonów słodko-gorzka czekolada, mleko kokosowe, jedwabne tofu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Pudding ryżowy z białej czekolady i kardamonu z marmoladą i sosem Cointreau, Budyń kardamonowy z Mango, oraz Pudding Ryżowy Z Kardamonem.
Instrukcje
Umieść tofu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi i połóż na talerzu.
Umieść ciężki przedmiot na ręcznikach papierowych; odstawić na 20 minut, aby wydobyć nadmiar płynu.
Umieść mleko kokosowe, cukier i strąki kardamonu w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Usunąć i wyrzucić kapsułki kardamonu.
Połącz mieszaninę mleka, tofu i roztopioną czekoladę w robocie kuchennym. Proces 2 do 3 minut lub aż mieszanina jest gładka i kremowa, zatrzymując się raz zeskrobać boki. Mieszanka łyżka do kubków demitasse lub garnki de crme kubki. Przykryć i schłodzić, w razie potrzeby.