Budyń czekoladowo-cynamonowy z malinami
Pudding czekoladowo-cynamonowy z malinami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, ekstrakt z wanilii, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Słodko-gorzki budyń czekoladowy z malinami, Budyń czekoladowy z malinami i piernikami, oraz Letni budyń z jagodami i malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz kakao, cynamon, skrobię kukurydzianą i 2/3 szklanki brązowego cukru.
Ubij w mleku i 1/2 szklanki śmietany. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować, stale mieszając, aż budyń będzie gęsty i gładki.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Wlać do pojedynczych ramekinów lub dużej miski i nacisnąć folię bezpośrednio na powierzchnię, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Pozostałą śmietanę ubić z pozostałym cukrem do uzyskania miękkiej konsystencji.
Budyń podawać ciepły lub schłodzony z malinami i bitą śmietaną.