Budyń chlebowy z sosem Whiskey
Budyń chlebowy z sosem Whiskey wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.4 za porcję. Ten deser ma 469 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, brzoskwinie, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 105 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Budyń chlebowy z sosem Whiskey, Budyń chlebowy z sosem Whiskey, oraz Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć naczynie do pieczenia 9x13 sprayem do gotowania. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce, połączyć jajka, 1 szklanka cukru, mleko, cynamon i gałka muszkatołowa i wymieszać, aż będzie gładka. Złóż brzoskwinie, jabłka i kostki chleba, aż chleb będzie dobrze pokryty.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia. Kropka z 6 łyżkami masła.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę, aż do Ustawienia.
Podawać na ciepło z sosem whiskey.
Aby sos whisky: w średnim rondlu na średnim ogniu, połączyć whisky, 1 funt masła i 2 szklanki cukru. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści i sos będzie gładki.
Zdjąć z ognia i podawać na gorąco.