Budyń chlebowy z sosem Bourbon (jaśniejszy )
Budyń chlebowy z sosem Bourbon (lżejszy ) może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 37 centów za porcję. Jeśli masz bourbon, kostki chleba, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to New Orleans Bourbon budyń chlebowy z sosem Bourbon, Bourbon dyniowy budyń chlebowy z sosem Bourbon, oraz Budyń chlebowy z sosem Bourbon.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać mleko i margarynę na średnim ogniu, aż margaryna stopi się, a mleko będzie gorące.
W dużej misce wymieszać cukier, cynamon, sól, jajka i białka z trzepaczką do dobrze wymieszać. Wymieszać w kostkach chleba i rodzynkach. Wymieszać z mlekiem.
Wlać do ungreased 1 1/2-quart zapiekanka lub 8-calowy kwadrat (2-quart) szklane naczynie do pieczenia.
Umieść zapiekankę w patelni 13x9 cali; wlej wrzącą wodę do patelni do głębokości 1 cala.
Piec odkryte 40 do 45 minut lub aż nóż włożony 1 cal od krawędzi zapiekanki wychodzi czysty.
W małej misce, wymieszać sos karmelowy i bourbon, aż będzie gładka.
Podajemy sos na ciepłym budyniu chlebowym. Przechowywać w lodówce.