Budyń chlebowy na parze może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 15g tłuszczu i w sumie 419 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, bułki tartej, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to budyń karmelowy bez jajek, budyń chlebowy bez pieczenia na parze, Budyń Porzeczkowy Gotowany Na Parze, oraz Budyń Na Parze Przy Kominku.
Instrukcje
1
W górnej części 1-1 / 2-qt. podwójny kocioł, umieść roztopione masło; odstawić. W misce wymieszaj jajko, mleko, syrop kukurydziany, cukier, sodę oczyszczoną i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj rodzynki i okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3
Polej roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4
Dodaj co najmniej 3 cale. wody na dno podwójnego kotła; przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 1-1 / 2 godziny. W międzyczasie do sosu wymieszaj w rondelku masło, cukier, wodę, jajko i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Pudding chlebowy w menu? Spróbuj połączyć się z Madeiranem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Ashbrook Estate Verdelho z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Ashbrook Estate Verdelho
Żywy, niezabudowany styl Verdelho z odciągami owocowych aromatów na nosie, łączącymi się ze smakami owoców tropikalnych i nutami przypraw na podniebieniu. Wino pozostaje skoncentrowane i kończy się chrupiące i wytrawne, a jednocześnie ma mocną i orzeźwiającą długość, która sprawia, że to wino jest idealnym dodatkiem do pikantnych, pełnych potraw smakowych. Słynie z naturalnej kwasowości, ta odmiana pięknie się starzeje. Piwnica od ponad pięciu lat nagradza złożonymi przyprawami i wiciokrzewem oraz rozwijającymi się orzechowymi i prażonymi postaciami.