Budyń chlebowy Bluewater z sosem karmelowym
Budyń chlebowy Bluewater z sosem karmelowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 845 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka porzeczek, mleka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, oraz Budyń chlebowy Cappuccino z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki ubić w dużym rondlu, aby zmiksować.
Ubij na średnim ogniu, aż zacznie się gotować. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżka, ubijając od czasu do czasu, o 25 protokół. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Super. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed podaniem rozprowadzić na małym ogniu.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 11x7-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Połączyć mleko, śmietana, cukier, jajka, żółtka, wanilia, gałka muszkatołowa, i sól w dużej misce; trzepaczka dobrze wymieszać.
1 Stronę każdej kromki chleba posmarować masłem. Ułóż 6 plastrów, z masłem do góry, w jednej warstwie w przygotowanym naczyniu, przycinając do dopasowania.
Posypać porzeczkami. Top z pozostałych kromek chleba, maślane stronie do góry.
Krem przelać przez sito na chleb w naczyniu.
Odstawić 15 minut, od czasu do czasu naciskając chleb do kremu.
Umieść budyń w naczyniu na metalowej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków budyniu danie.
Piec budyń, aż ustawi się w centrum i złoty na górze, o 45 protokół.
Usuń budyń z kąpieli wodnej.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z ciepłym sosem karmelowym.