Budyń Chlebowo-masłowy

Budyń Chlebowo-masłowy
Chleb i budyń masło może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 914 kalorii, 12g białka, oraz 53g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz łyżeczkę ekstraktu z wanilanu, sok z cytryny, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym, Budyń Chlebowo-masłowy, oraz Budyń Chlebowo-masłowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Budyń: w rondlu na małym ogniu dodaj śmietanę, skrobaną fasolkę wanilii i nasiona (lub ekstrakt) oraz 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Trzepaczka do połączenia. Doprowadzić śmietanę do wrzenia. Podczas gdy śmietana dochodzi do wrzenia, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru razem, aż staną się jednorodną mieszaniną. Gdy krem dojdzie do wrzenia, usuń go z ognia i ubijaj w 1/3 mieszaniny żółtka, a następnie natychmiast ubijaj pozostałą mieszaninę jaj. Nazywa się to temperowaniem, pozwala łączyć gorącą śmietanę i jajka bez jajecznicy. To trochę zabawne! Zarezerwuj tę mieszaninę, aż będziesz gotowy do złożenia budyniu. Odrzuć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Aby zebrać budyń: masło 1 stronie kromki chleba i pokroić je w trójkąty. Masło 8 na 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia i umieścić warstwę punktów chleba, nakładających się, w dolnej części naczynia. Odcedzić rodzynki i whiskey.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Połowę Whiskey namoczonych rodzynek posypać warstwą chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
7
Połowę masy śmietanowo-jajecznej polać chlebem i rodzynkami. Powtórz ten proces z chlebem i rodzynkami, a na koniec Zakończ chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
8
Do naczynia wlać pozostałą masę śmietanowo-jajeczną. Dociśnij delikatnie całość, aby skompresować i naprawdę zagęścić budyń. Jeśli cała mieszanka kremu nie pasuje do patelni, odczekaj 10 do 15 minut, a następnie spróbuj ponownie. Chleb może potrzebować trochę czasu, aby wchłonąć całą śmietanę. MMMMM... nie oszczędzaj na tym kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Ustaw danie budyń chleb wewnątrz 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia lub patelni i dodać gorącą wodę, aż osiągnie 1/2 do 2/3 drogi się po bokach naczynia budyń. Całość przykryć folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku, aż krem się ustawi, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Wyjmij budyń z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
11
Wierzch kremu posypać pozostałą 1/2 szklanki cukru cienką, równą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
Umieść budyń pod brojlerem lub użyj palnika (to jest naprawdę zabawne!) krystalizować cukier na wierzchu budyniu. Trochę chrupiące i spalone i sweeeeeeeeeeeeee! YuuuuuummmY!
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
13
Podawać z sosem whiskey tea.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
HerbataHerbata
14
Aby sos: podczas pieczenia budyniu, połączyć wszystkie składniki i zastrzeżone Irish whiskey w małym rondlu i niech strome przez 15 minut. Wyrzucić torebki herbaty i połowę cytryny. Doprowadzić sos do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę. Smak, sos powinien być bardzo ostry, słodki i pikantny (cynamon i goździki-nie ostry na gorąco) i doskonały dodatek do kremowego słodkiego budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Irlandzka WhiskeyIrlandzka Whiskey
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Pieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie PlasterkiPieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie Plasterki
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM...MMMMMM....MMM!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn