Budyń Bananowy
Budyń bananowy może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szczyptę soli, białka, żółtka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Bananowy, oraz Placek Z Budyniem Bananowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól połączyć w średnim rondlu. Stopniowo mieszać w 1% mleka, słodzone mleko skondensowane i żółtka, i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 8 do 10 minut lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Warstwa 3 plastry banana, 3 1/2 łyżki. budyń i 3 wafle waniliowe w każdym z 8 (1-cup) ramekins lub naczynia żaroodporne szklane. Na wierzchu 6 plasterków banana, 3 1/2 łyżki. pudding i 3 wafle waniliowe.
Białka ubić z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania piany.
Dodać cukier, 1 łyżka. na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów i rozpuszczenia cukru (2 do 4 minut).
Na każdym budyniu rozprowadzić ok. 1/2 szklanki bezy.
Piec w temperaturze 325 przez 15 do 20 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia może być zastąpione szklanymi naczyniami. Ułóż 1 szklankę bananów na dnie naczynia. Top z 1/3 mieszanki budyniu i 16 wafli waniliowych. Powtórz warstwy dwa razy, kończąc budyniem. Ułóż pozostałe 16 wafli wokół wewnętrznej krawędzi naczynia, delikatnie wciskając wafle w budyń.
Rozłóż bezę na budyniu, uszczelniając krawędzie; piec 20 do 25 minut; ostudzić zgodnie z zaleceniami.