Budyń Bananowy
Budyń bananowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką mleko skondensowane, wafle waniliowe, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Bananowy, oraz Budyń Bananowy.
Instrukcje
Mąkę i sól połączyć w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko i żółtka; dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu 8 minut lub aż gruby, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Ułóż 1 szklankę plastrów banana na dnie naczynia do pieczenia 2-ćwiartkowego. Łyżka 1/3 mieszanki budyniowej na bananie. Ułóż 15 wafli na wierzchu budyniu. Powtórz warstwy dwa razy, układając ostatnie 15 wafli wokół krawędzi naczynia. Wrzuć ciasteczka do puddingu.
Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany. Stopniowo dodawać cukier, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Rozłóż bezę równomiernie na budyniu, uszczelniając do krawędzi naczynia.
Piec w 325 przez 25 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: budyń bananowy może być nieco zupy po pierwszym wyjęciu go z piekarnika.
Ostudzić co najmniej 30 minut przed podaniem.