Bułeczki Z Koniczynką Miodową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj bułek z koniczyny Miodowej. Ten przepis serwuje 18 i kosztuje 21 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 120 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, sól, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bułeczki Z Koniczynką Miodową, Roladki Miodowo-Pszenne Z Koniczyny, oraz Bułeczki Z Koniczynką Z Miodem podobnych receptur.
Instrukcje
W misce rozpuścić drożdże w wodzie. Wymieszać z miodem; odstawić na 5 minut.
Dodać ziemniaki, maślankę, masło, tymianek i sól.
Dodać jajko, mąkę pełnoziarnistą i 1 szklankę mąki uniwersalnej; ubić na średniej prędkości, aby utworzyć miękkie ciasto. Wymieszać wystarczającą ilość mąki uniwersalnej ze sztywnego ciasta.
Obrócić na mączną powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
Poncz ciasto w dół. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podzielić na trzy części; podzielić każdą NA 18 Części. Uformuj każdą z nich w kulkę; umieść po trzy kulki w nasmarowanych kubeczkach na muffinki. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 25 minut.
Do glazury, połączyć jajko i mleko; szczotkować rolki.
Piec w temperaturze 400° przez 15-18 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni do stojaków drucianych, aby ostygnąć.