Bułeczki cytrynowo-orzechowe z serkiem żurawinowym
Cytrynowo-orzechowe bułeczki z serem żurawinowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mielone orzechy włoskie, sól, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Suszone bułeczki z żurawiną, orzechami i cytryną, Suszone bułeczki z żurawiną, orzechami i cytryną, oraz Bułeczki Orzechowe Z Serem Matowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bułeczki, lekko łyżką mąki do suchych miarek i łyżek stołowych; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąki, orzechy włoskie, proszek do pieczenia, skórkę i sól; wymieszać trzepaczką.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Połączyć mleko i jajko w małej misce; dodać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotne (ciasto będzie lekko lepki). Obróć ciasto na blasze wyłożonej pergaminem i wklep w 8-calowe koło (o grubości około 1/2 cala).
Ciasto pokroić na 12 klinów, kroić w, ale nie przez, ciasto.
Piec w temperaturze 425 przez 14 minut lub do złotego koloru. Lekko ostudzić na stelażu z drutu; rozbić na kliny.
Aby przygotować serek żurawinowy, umieść żurawinę w małej żaroodpornej misce; dodaj wrzącą wodę do przykrycia.
Odstawić na 30 minut; dobrze spuścić.
W małej misce umieścić serek śmietankowy, dodać żurawinę, mieszając do momentu połączenia.