Brązowy ryż z fetą, pistacjami i miętą
Brązowy ryż z fetą, pistacje i mięta może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 147 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Mieszanka skórki cytrynowej, sera feta, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z brązowego ryżu z pieczonym bakłażanem i pistacjami, Ciasto Ze Szpinakiem, Fetą I Brązowym Ryżem, oraz Soczewica z brązowym ryżem i fetą.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i smażyć 1 minutę. Wymieszać z solą i 3 1/4 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z brązowym ryżem; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 10 minut lub aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękki. Wymieszać z serem feta i kolejne 4 składniki.
Uwaga: testowaliśmy z pełnoziarnistym szybkim i naturalnym brązowym ryżem wujka Bena.
Ryż długoziarnisty z fetą, pistacjami i miętą: Zastąp 1 szklankę niegotowanego ryżu długoziarnistego na 2 szklanki szybkiego gotowania brązowego ryżu. Zmniejszyć wodę do 2 filiżanek. Gotować, pod przykryciem, 20 minut lub do wchłonięcia wody i ryżu jest miękki. Przygotowanie: 15 min., Gotowanie: 25 min.