Brązowy Hummus z soczewicy z prażonymi chipsami Pita
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać brązowy soczewicy Hummus z tosty chipsy Pita spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 51 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos pieprzowy, pitas, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan i Hummus Pita chipsy przepis, Hummus koperkowy i tosty Pita, oraz Hummus z czarnej fasoli z opiekanymi klinami Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 5 szklanek wody i 2/3 szklanki soczewicy do wrzenia w średnim rondlu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Ułóż kliny pita w jednej warstwie na blasze do pieczenia; pokryj kliny pita sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie kolendrą i 1/4 łyżeczki soli.
Piec kliny pita w 425 przez 10 minut lub do złotego koloru.
Połącz ugotowaną soczewicę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, sok, tahini, ostry sos pieprzowy i czosnek w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Wymieszać łyżką do miski; przykryć i schłodzić.
Posypać mieszankę soczewicy kolendrą.