Brzoskwiniowy Sos Barbecue

Brzoskwiniowy sos Barbecue może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 57 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 48. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka octu jabłkowego, papryka jalapeno, przyprawa ziołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 37%. Spróbuj Brzoskwiniowy Sos Barbecue, Sos Barbecue Brzoskwiniowo-Bourbonowy, oraz Kotlety wieprzowe z brzoskwiniowym sosem Barbecue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść brzoskwinie, pomidory, cebula, papryka, papryka wiśniowa, papryka jalapeno, czosnek, cukier, ocet, płynny dym, przyprawa ziołowa, nasiona gorczycy, sól, czarny pieprz, nasiona selera, imbir i cynamon w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż brzoskwinie i warzywa zaczną brązowieć, często zeskrobując dno garnka, aby nie poparzyć, około 1 godziny.
Zmniejszyć ogień i gotować mieszaninę aż zmięknie i lekko zmniejszona, 30 więcej minut.
Mieszaninę Puree za pomocą blendera ręcznego, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę, około 1 szklanki na raz, przez sitko o drobnej siatce; wcisnąć pozostały sos do sitka z kadzi, aby usunąć włókniste części skórek pomidorów. Przecedzony sos powinien być błyszczący i gęsty. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i zmiksować na gładką masę.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj sos do grilla do gorących sterylizowanych słoików, napełniając słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Góra z pokrywkami i śrubami na pierścieniach.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez co najmniej 30 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.