Brzoskwinia, Mascarpone i Pecan Wontons
Brzoskwinia, Mascarpone i Pecan Wontons to chińska przystawka. Ten przepis jest przeznaczony dla 25 osób i kosztuje 34 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 3 g białka i 6 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup opakowania wonton, jajka, orzechy pekan i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Wontons z brzoskwiniami, mascarpone i pekanami, Tarta brzoskwiniowa z bazylią i mascarpone oraz Bruschetta z brzoskwiniami i orzechami laskowymi.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wypróbuj brzoskwinie i pokrój je w małą kostkę, aby otrzymać 2 filiżanki. Uwaga kucharza: Jeśli brzoskwinie są dojrzałe, będziesz potrzebować tylko 2, ale jeśli są jeszcze trochę twarde, możesz potrzebować 3, aby uzyskać potrzebne 2 filiżanki.
W małym rondlu ugotuj brzoskwinie z cukrem na średnim ogniu, aż będą miękkie, od 5 do 7 minut.
W średniej misce wymieszaj ser mascarpone i posiekane orzechy pekan.
Do masy mascarpone dodać ugotowane brzoskwinie i wymieszać.
Na średniej wielkości patelni lub frytkownicy o grubym dnie rozgrzej olej do temperatury 375 stopni F.
W misce ubić jajko na masę jajeczną. Trzymaj owijki wonton pod wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec ich wyschnięciu. Pracując 1 na 1, umieść owijkę wonton na desce do krojenia.
Umieść czubatą łyżkę (za pomocą 2 łyżek do zeskrobania mieszanki) mieszanki brzoskwiń i mascarpone na środku opakowania wonton, upewniając się, że w mieszance znajdują się orzechy pekan.
Posmaruj jajkiem górne 2 boki wontonu, a następnie złóż je w trójkąt, wyciskając jak najwięcej powietrza. Zbyt duża ilość powietrza w nadzieniu spowoduje, że wonton pęknie podczas smażenia. Naciśnij, aby uszczelnić krawędzie. Gotowe wontony wyłóż na talerz i przykryj innym wilgotnym ręcznikiem, aż będą gotowe do smażenia.
Pracując w 3 partiach, delikatnie smaż wontony na złoty kolor, około 2 minuty z każdej strony.
Wyjmij wontony na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.