Bruschetta z pomidorem i bazylią
Przepis Bruschetta z pomidorem i bazylią można zrobić w około 35 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 145 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. 11033 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Mieszanka octu balsamicznego, sól morska, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pomidorowa Bazylia Bruschetta, Tomato & Basil Bruschetta, oraz Pomidorowa Bazylia Bruschetta.
Instrukcje
Blanszować i obrać pomidory: doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia. Gdy woda się nagrzewa, wykonuj płytkie cięcia w kształcie krzyża na końcach końcówek pomidorów (ułatwi to obieranie pomidorów).
Gdy woda się zagotuje, wyjmij garnek z ognia.
Włożyć pomidory do gorącej wody i blanszować przez 1 minutę.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Następnie delikatnie obrać skórki pomidorów.
Wytnij podstawę łodygi nożem do parkowania.
Pomidory pokroić na połówki lub ćwiartki i wycisnąć większość soków i nasion.
Rozgrzej piekarnik do 230°C (450°F) za pomocą stelaża w górnym gnieździe piekarnika.
Pomidory posiekać, wrzucić czosnek, oliwę z oliwek, ocet, bazylia, sól i pieprz: drobno posiekać pomidory i umieścić je w średniej misce.
Wymieszaj mielony czosnek, 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i ocet balsamiczny.
Wymieszać z cienko pokrojoną bazylią i dodać sól i świeżo zmielony czarny pieprz, dodając więcej do smaku. Uwaga, pomidory uwielbiają sól; być może trzeba dodać więcej, niż się spodziewasz.
Toast plasterki bagietki: użyj noża do chleba pokroić bagietkę na przekątnej co pół cala grube plasterki.
Po jednej stronie każdego plastra posmaruj oliwą z oliwek (pomaga w tym szczotka do ciast) i połóż oliwę na blasze do pieczenia lub patelni.
Plastry bagietki będą tosty najlepiej w górnej szafie piekarnika, więc może trzeba pracować w partiach do tosty je wszystkie.
Gdy piekarnik osiągnie 232° (230°C) umieść plastry w piekarniku na górnej półce i tosty przez 5 do 6 minut, aż lekko rumiane wokół krawędzi.
Jeśli chcesz można toast kromki chleba bez powlekania je najpierw w oliwie z oliwek. Toast je, aż lekko rumiane po obu stronach. Następnie przeciąć ząbek czosnku na pół i natrzeć jedną stronę grzanki. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. (Patrz Najprostszy Chleb Czosnkowy.)
Podawać tosty z mieszaniną pomidorów: ułóż tosty na talerzu, z oliwą do góry (oliwa z oliwek pomoże stworzyć tymczasową barierę utrzymującą chleb przed rozmoczeniem z posiekanych pomidorów).
Albo służyć tosty zwykły z miską mieszaniny pomidorów bruschetta na stronie dla ludzi do góry własne, lub użyć łyżki, aby delikatnie góry każdy tosty kromka chleba z niektórych mieszaniny pomidorów. Jeśli top każdy plaster indywidualnie, zrobić to tuż przed podaniem.