Bruschetta z pomidorem i bazylią

Bruschetta z pomidorem i bazylią
Przepis Bruschetta z pomidorem i bazylią można zrobić w około 35 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 145 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. 11033 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Mieszanka octu balsamicznego, sól morska, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pomidorowa Bazylia Bruschetta, Tomato & Basil Bruschetta, oraz Pomidorowa Bazylia Bruschetta.

Instrukcje

1
Blanszować i obrać pomidory: doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia. Gdy woda się nagrzewa, wykonuj płytkie cięcia w kształcie krzyża na końcach końcówek pomidorów (ułatwi to obieranie pomidorów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Gdy woda się zagotuje, wyjmij garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Włożyć pomidory do gorącej wody i blanszować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Następnie delikatnie obrać skórki pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Wytnij podstawę łodygi nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Pomidory pokroić na połówki lub ćwiartki i wycisnąć większość soków i nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
7
Rozgrzej piekarnik do 230°C (450°F) za pomocą stelaża w górnym gnieździe piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Pomidory posiekać, wrzucić czosnek, oliwę z oliwek, ocet, bazylia, sól i pieprz: drobno posiekać pomidory i umieścić je w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wymieszaj mielony czosnek, 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i ocet balsamiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
10
Wymieszać z cienko pokrojoną bazylią i dodać sól i świeżo zmielony czarny pieprz, dodając więcej do smaku. Uwaga, pomidory uwielbiają sól; być może trzeba dodać więcej, niż się spodziewasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Toast plasterki bagietki: użyj noża do chleba pokroić bagietkę na przekątnej co pół cala grube plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do ChlebaNóż Do Chleba
12
Po jednej stronie każdego plastra posmaruj oliwą z oliwek (pomaga w tym szczotka do ciast) i połóż oliwę na blasze do pieczenia lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
13
Plastry bagietki będą tosty najlepiej w górnej szafie piekarnika, więc może trzeba pracować w partiach do tosty je wszystkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Gdy piekarnik osiągnie 232° (230°C) umieść plastry w piekarniku na górnej półce i tosty przez 5 do 6 minut, aż lekko rumiane wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Jeśli chcesz można toast kromki chleba bez powlekania je najpierw w oliwie z oliwek. Toast je, aż lekko rumiane po obu stronach. Następnie przeciąć ząbek czosnku na pół i natrzeć jedną stronę grzanki. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. (Patrz Najprostszy Chleb Czosnkowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
16
Podawać tosty z mieszaniną pomidorów: ułóż tosty na talerzu, z oliwą do góry (oliwa z oliwek pomoże stworzyć tymczasową barierę utrzymującą chleb przed rozmoczeniem z posiekanych pomidorów).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
17
Albo służyć tosty zwykły z miską mieszaniny pomidorów bruschetta na stronie dla ludzi do góry własne, lub użyć łyżki, aby delikatnie góry każdy tosty kromka chleba z niektórych mieszaniny pomidorów. Jeśli top każdy plaster indywidualnie, zrobić to tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chianti, Sparkling Rose, Wino Musujące, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla bruschetty. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn