Brukselka z szalotką i soloną wieprzowiną
Brukselka z szalotką i soloną wieprzowiną to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 10. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, szalotkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Brukselka z boczkiem i szalotką, Podsmażone brukselki i szalotki, oraz Karmelizowana szalotka i brukselka z pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sól blanszować wieprzowinę w dużym rondlu osolona woda przez 1 minutę. Za pomocą slottedspoon, przenieść solą wieprzowinę na papierowym ręcznikiem wyłożonym talerzu do odsączenia. Odstawić. Zrób z wyprzedzeniem: sól wieprzowa może być blanszowana 1 dzień wcześniej.Kryj się i wyluzuj.
Gotować sól wieprzową na dużej ciężkiej patelniprzez średnie ciepło, mieszając od czasu do czasu, aż około 3/4 Puchar tłuszczu jest renderowane, 10-12minutes. Ostrożnie przecedzić kapiele do małej miski, oddać 2 łyżki kapieli i wypłukać na patelnię.
Zwiększ ciepło do średniej wysokości iCook, mieszając od czasu do czasu, aż porkis sól rumiane i chrupiące, 5-6 minut.
Ręczniki papierowe Transferto do osuszenia.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać 2 łyżki stołowerozsypki do patelni; dodać szalotki, pokroić na boki. Gotować, obracając raz lub dwa razy, untiltender i rumiane, 10-12 minut. Przyprawa z solą i pieprzem.
Przelać szalotkę na talerz.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać2 łyżki więcej kapieli wieprzowych sól do patelni.Pracując w 2 partiach i dodając 2 moretablespons kapie między partiami, cookbrussels kiełki, obracając od czasu do czasu, untiltender i rumiane.
Brusselsprouts przenieść na talerz z szalotki. DO AHEAD: szalotka i brukselka mogą być wykonane 1 godzinę wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.Przed kontynuacją szalotki i brukselka łączą się na tej samej patelni na średnim ogniu.
Mżawka szalotka i brukselka Z1 łyżka soku z ogórków. Doprawić do smaku sosem i pieprzem oraz 1 łyżką więcej ogórków kiszonych, w razie potrzeby. Rozsypać solą wieprzowinę.