Brukselka z smażoną szałwią i miękkimi gotowanymi jajkami
Brukselka haszysz ze smażoną szałwią i miękkimi gotowanymi jajkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brukselki, jajka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jajka na miękko gotowane na serowej patelni Hash, Smażona brukselka i Kabaczek ze smażoną szałwią, oraz Serowy smażony Polenta z patelnią pieczona balsamiczna brukselka + pieczony czosnek olej szałwiowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać liście szałwii i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż liście będą chrupiące, o 1 minutę.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i doprawić solą i pieprzem.
Powrót patelni na średnim ogniu i dodać brukselkę i szalotki. Połamać dwa liście szałwii i wymieszać na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż brukselka są spottily zwęglone, o 5 protokół.
Zrobić dwie studnie w kiełkach i rozbić jajko do każdej. Jajka doprawiamy solą i pieprzem. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć patelnię i gotować, aż jajka są ledwo ustawione, o 2 protokół.
Posypać startym serem i pozostałymi liśćmi szałwii.
Podawać natychmiast prosto z patelni.