Brukselka z pomidorem, oliwkami i boczkiem
Brukselka z pomidorem, oliwkami i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, czosnek w butelce, brukselkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 88%. Spróbuj Brukselka, boczek i makaron z suszonymi pomidorami, Brukselka z boczkiem i sosem z suszonych pomidorów, oraz Boczek Brukselka (Mniam!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Częściowo rozmrozić brukselkę w kuchence mikrofalowej na wysokości 3 1/2 minuty; pokroić kiełki na pół. Odstawić.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni.
Boczek odcedzić na papierowych ręcznikach; pokruszyć i odstawić.
Dodaj cebulę do kapieli na patelni; smażyć 2 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać z brukselką; gotować, mieszając od czasu do czasu, 4 minut lub aż mieszanina jest rumiana. Pomidory wymieszać z 3 kolejnymi składnikami; gotować do całkowitego ogrzania.
Posypać boczek na wierzchu.