Brukselka z majerankiem i orzeszkami pinii
Brukselka z majerankiem i orzeszkami piniowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 176 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, masło, majeranek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka z orzeszkami pinii, Brukselka z cytryną i orzeszkami pinii, oraz Fettuccine z brukselką i orzeszkami pinii.
Instrukcje
Roztopić 1 łyżkę masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać orzechy i wymieszać, aż złoty, o 3 protokół.
Przenieść orzechy do małej miseczki. Stopić 1 łyżka masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełki; wymieszać 1 minutę.
Dodać bulion; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kiełki będą prawie miękkie, o 7 protokół. Odkryć i gotować na wolnym ogniu, aż bulion odparuje, o 5 protokół. Używając drewnianej łyżki, popchnij kiełki na boki patelni. Stopić 1 łyżka masła w środku samej patelni.
Dodać szalotki; smażyć do miękkości, o 2 protokół. Wymieszać z majerankiem, następnie śmietaną. Gotować na wolnym ogniu, aż kiełki są pokryte śmietaną, często mieszając, około 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Wymieszać na średnim ogniu, aby się nagrzać.)
Brukselkę przełożyć na półmisek.
Wymieszać w połowie orzeszków piniowych.
Posypać pozostałymi orzeszkami pinii.