Brukselka z karmelizowaną cebulą
Brukselka z karmelizowaną cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 117 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz brukselkę, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka z szynką i karmelizowaną cebulą, Brukselka Szyfonada Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Brukselka, karmelizowana cebula i pekan.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać brukselkę i gotować, aż al dente, o 6 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Osuszyć i przeciąć na pół.
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pancettę i smażyć na chrupiące, o 10 protokół.
Wyjąć pancettę na talerz za pomocą łyżki szczelinowej.
Dodaj cebulę do tłuszczu na patelni, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, często mieszając, aż cebula jest miękka i rumiane, 15 do 18 protokół.
Dodaj brukselkę na patelnię i delikatnie wymieszać do ogrzania przez, 6 do 8 protokół. Powrót pancetta na patelni. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.