Brukselka z grzybami
Brukselka z grzybami może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 122 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.0 za porcję. Jeśli masz brukselkę, sok z cytryny, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Brukselka i grzyby, Pikantne brukselki i grzyby, oraz Pieczona brukselka z grzybami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Brukselkę gotować w garnku z lekko osoloną wrzącą wodą przez 15 minut lub do momentu, gdy będzie miękka widelcem; przecedzić przez durszlak, usuwając jak najwięcej wody. Odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać grzyby, aż lekko rumiane. Brukselkę wrzucić z grzybami, posypać natką pietruszki i sokiem z cytryny.