Brukselka z chrupiącą Prosciutto
Brukselka z chrupiącą Prosciutto jest bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 96 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, brukselkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka Z Prosciutto I Orzechami Pekan, Brukselka z Prosciutto i orzechami włoskimi, oraz Brukselka Z Suszoną Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brukselkę gotować we wrzącej wodzie 3 minut lub do chrupkości-miękkie; odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; dodać prosciutto. Gotować 6 minut lub do chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z patelni; odstawić.
Patelnia ciepła pokryta natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj brukselkę; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodaj masło, sól i pieprz, mieszając, aż masło się rozpuści.
Zdjąć z ognia; skropić sokiem.
Dodaj prosciutto; wrzucić do połączenia.
Uwaga: ściągnij zwiotczałe zewnętrzne liście i ściśle przyciąć koniec łodygi-nie odcinaj zbytnio, bo brukselka może się rozpadać.