Brukselka z boczkiem i kasztanami
Brukselka z boczkiem i kasztanami to przystawka, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 190 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz, masło, pakowane próżniowo kasztany, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Brukselka z kasztanami i boczkiem, Brukselka z boczkiem i kasztanami, oraz Brukselka I Kasztany Z Boczkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, a następnie zalać 1 kg przyciętych brukselek. Po powrocie do wrzenia, gotować przez 5 minut.
Spuścić, uruchomić pod zimnym kranem, aż ostygnie, a następnie ponownie spuścić.
Rozgrzać dużą patelnię, dodać 6 smażonych boczków, pokroić na kawałki wielkości kęsa i delikatnie smażyć przez 10 minut, aż będą chrupiące i złociste.
Wyjąć z patelni, pozostawiając tłuszcz, następnie dodać 200 g kasztanów i smażyć na dużym ogniu przez około 5 minut, aż do zabarwienia. Napiwek z patelni.
Dodaj brukselkę do patelni z odrobiną wody, następnie przykryj i zakończ gotowanie na średnim ogniu przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka.
Odsączyć, podgrzać, następnie dodać większość 50g masła i smażyć kiełki jeszcze przez 2 min.
Podsmażamy boczek i kasztany, obficie doprawiamy solą i pieprzem, a na wierzchu podajemy z ostatnią gałką masła.