Brukselka z boczkiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawek? Brukselka i boczek haszysz może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, ziemniaki Yukon gold, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Brukselka i boczek z jajkiem sadzonym, Brukselka i boczek z jajkiem sadzonym {Paleo}, oraz Brukselka z boczkiem, orzechami laskowymi i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu i przykryć osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 7 protokół.
Odcedzić i osuszyć. Napełnij rondel 3/4 pełną wodą.
Dodaj 1 Łyżkę. ocet; doprowadzić do dusić na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średniego, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu.
Boczek gotować w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry, obracając w razie potrzeby, o 10 minut w sumie.
Przenieść na duży papierowy talerz wyłożony ręcznikiem. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, z grubsza kruszyć.
Dodaj 1 Łyżkę. olej do patelni; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej.
Rozłóż ziemniaki i cebulę w jednej warstwie i gotuj, niezakłócony, aż złoty z jednej strony, około 3 minut. Wrzucić i gotować 3 minuty dłużej.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Obficie doprawić solą i pieprzem; przełożyć na talerz z boczkiem.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki. olej i brukselka na patelnię; smażyć 2 protokół.
Dodać bulion; przykryć i gotować, aż kiełki będą po prostu miękkie, o 5 minut dłużej. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę. ocet. Powrót mieszaniny ziemniaków i boczek na patelnię; doprawić solą i pieprzem.
Rozbij każde jajko na małą filiżankę. Delikatnie wrzucić każde jajko do gotującej się wody w rondlu. Wyłączyć ogień, przykryć patelnię i odstawić, aż jajka są po prostu ustawione, o 3 Protokół (4 do 5 dla jędrniejszych żółtek). Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść jajka na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Mieszankę podzielić na 4 talerze; każdą porcję ułożyć jajkiem.
Posypać dodatkową solą i pieprzem.